Društvena odgovornost

Svaki Supernova shopping centar dio je lokalne zajednice.

Raznim održivim i donatorskim projektima nastojimo unaprijediti lokalno okruženje i društvo.

Ispod su neki od projekata koje s ponosom stvaramo ili u kojima sudjelujemo.

Širimo radost i ovog Božića

Ovih blagdana Supernova grupacija ponovno postaje Djed Božićnjak s vrijednim donacijama u iznosu od 10.000 eura u Supernova poklon karticama. Ovim iznosom odlučili smo razveseliti brojne potrebite tako da će donacije ići raznim humanitarnim udrugama u različitim hrvatskim gradovima.
Riječ je o donacijama koje idu na sljedeće adrese:
  • Zadar (Mala kuća Zadar)
  • Slavonski Brod (Kuća sretnih ciglica)
  • Varaždin (Utočište Sveti Nikola)
  • Koprivnica (Društvo Naša djeca)
  • Zagreb (Zagrebački humanitarci)

Osim navedene donacije, tu su dodatne donacije lokalnim zajednicama poput donacije Zadarskoj bolnici s iznosom od 17.000 eura. Također, tu je i donacija od 5.000 eura Varaždinskoj bolnici.

Održivi razvoj

Tvrtke članice Supernova grupe – Supernova projekti d.o.o. i Supernova Sisak West d.o.o. te partnerske tvrtke Sirius Sisak East d.o.o. te Åpenhet AS realizirale su tri pilot projekta izgradnje integriranih fotonaponskih elektrana na krovovima trgovačkih centara Supernova Sisak East i Supernova Sisak West

Ukupna snaga instaliranih fotonaponskih elektrana iznosi 722,42 kWp koje će proizvoditi 751.224 kilovatsati obnovljive energije. Sukladno ostvarenom povećanju proizvodnje energije iz obnovljivih izvora energije projekt značajno doprinosi smanjenju emisija stakleničkih plinova u iznosu od 119,14 tona CO2 godišnje. Zahvaljujući ugradnji solarnih panela trgovački centar Supernova Sisak West osigurat će 30 posto, a trgovački centar Supernova Sisak East 40 posto ukupno potrebne energije iz obnovljivih izvora.


Božićna donacija za 2022. godinu

Grupa SUPERNOVA uz pomoć svojih posjetitelja i pratitelja na društvenim mrežama, paljenjem lampica na SUPER božićnom drvcu prikupila je 10.000 eura za pomoć potrebitim obiteljima diljem Hrvatske. 

Ovom hvale vrijednom donacijom Supernova grupa uljepšala je blagdane više od nekoliko stotina obitelji kojima je pomoć najpotrebnija.

Ukupni iznos donacija pretočen je na Supernova poklon kartice koje su uručene udrugama Mala kuća Zadar, Kuća sretnih ciglica, Utočište Sveti Nikola, Društvo naša djeca i Zagrebački humanitarci koji su ih potom podijelili svojim štićenicima.

Supernova centri kao promotori sporta

2023. Supernova Zadar potpisala jednogodišnji ugovor o sponzorstvu s Rukometnim klubom Zadar 1954. i Košarkaškim klubom Zadar.
2023- Sueprnova Garden Mall kao VIP sponzor Davis Cupa u Splitu 2023.
 
Košarkaški klub KK Dubrava u Zagrebu: Potpisali smo sponzorski ugovor s košarkaškim klubom KK Dubrava iz Zagreba koji se nalazi u neposrednoj blizini našeg shopping centra Supernova Zagreb Garden mall. Podržali smo i turnir Hakl Dubrava koji okuplja natjecatelje 12 osnovnih škola Dubrave.
Sponzorstvo nogometnog kluba Zadar

Supernova je potpisala ugovor o zlatnom sponzorstvu s nogometnim klubom HNK Zadar te će na taj način podržati rast domaćeg nogometnog kluba u kojem su svoje prve nogometne korake napravili poznati hrvatski nogometaši poput Luke Modrića i Dominika Livakovića.

Nove inicijative: Košnice na krovu našeg trgovačkog centra u Koprivnici

Naš trgovački centar Supernova Koprivnica u suradnji s lokalnim pčelarom i proizvođačem meda postavio je košnice na krov našeg centra. Dok se prostori na krovovima naših trgovačkih centara često povezuju s PV/proizvodnjom obnovljive energije, ugradnja košnica nudi poseban pristup koji dodaje element održivosti i obrazovanja o okolišu. 

U ovom slučaju, čini se da je projekt u Koprivnici usmjeren na promicanje pčelarstva, potporu lokalnoj populaciji pčela i potencijalnu žetvu meda. Ove inicijative mogu podići svijest o važnosti pčela, promicati biološku raznolikost i doprinijeti lokalnom ekosustavu i lokalnom okolišu. To je izvrstan primjer kreativnog razmišljanja i pronalaženja alternativnih namjena prostora na krovovima.